Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2018 14:02 - Джендър, полове и Конституция (юридически анализ)
Автор: eboa Категория: Политика   
Прочетен: 384 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Уникалното решение на българския Конституционен съд относно „Конвенцията за защита на жените от насилие“ показва не че няма джендър или трети пол, а че конституционните съдии не са в час. Т.е. те естествено са в час, но не трябва да са джендър. Защото джендър е (1) мръсна дума, (2) чужда дума, (3) мнозинството българи са селяни и (4) мнозинството от онези, които не са селяни, съжаляват че не са. Всъщност джендърите от групи (3) и (4) гласуват за ГЕРБ, БСП и Патр-те. Въпросът значи не е конституционен, а аритметичен и се изчислява в джендъра, наречен ВЛАСТ. 

 

Конституцията (К) не съдържа определение на половете. В този смисъл тя е безполова, както и 99,9% от останалите закони. И изобщо основното разграничение в закона е между физическо лице и юридическо лице. Юридическото лице има пълна правоспособност, но няма пол (засега). Значи е джендър.  Това, обаче, не "размива" разликата между мъж и жена. Песента „Елате, пиленца, при батко“ също не изяснява пола, следователно противоречи на К.

Мастурбацията също не е регламентирана в Конституцията. Очевидно това размива понятието мастурбация. Нито дава сведения за неговия етнически произход. Но има сведения, че е създадена от траките, които са го правили най-добре или поне що годе.

И самата българска Конституция ми се струва малко полово неуравновесена. Търновската била монархия, а след това станала република. Последно?

Тия от Конст. съд нещо много лесно се объркват. И има защо. Защото е объркано, по много реални причини, които са добре известни. Което води до понятието "gender".

 

В Конституцията няма и определение за гей. Що е то гей. Ясно е. Мъж който иска секс само с мъже. А лесбийка? ... Във възприетото от тези групи собствено разпределение, те не са под общ знаменател. Разделят се на гейове и на лесбийки. Разделението прави силата. Освен това има бисексуални. Дотук станаха пет джендър/пола. Как се възприемат гейовете? Като мъже или като гейове. Помежду си какво си казват? Здравей, аз съм мъж или „сладка ли е обичката на ушето ми“. И след това влизат в роля, алфа или бета гей (звучи гръцко, а?). Сега вече колко станаха половете, джендър?

Лесбийките се определят помежду си като лесбийки или просто лезбо. Но и там има отделни роли. Едната пие кафето с каймак, а другата го поръчва 4.5% масленост по БДС. Освен това не искат да им казват жени, защото звучи много „хетеро“ и не отчита тяхната „идентичност“.

И, какво излиза, според Конституционния съд, че като си в гей бар и те свалят, отговаряш: Но ти си мъж, според Конституцията! Е, те, може би, не ходят в такива барове, но и не падат от Марс. Или, като (не) ходят на площад Македония в 12 през нощта, не знаят кой прави свирката? Джендър, батко, или както се казва „ваша светлост“. Което си е жив унисекс.

 





Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eboa
Категория: Поезия
Прочетен: 633653
Постинги: 741
Коментари: 459
Гласове: 4214
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930