Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2019 11:26 - ИЗБОРЪТ НА НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР (СЕРИЯ ОТ ИСТОРИЧЕСКИ И СЪВРЕМЕННИ КОМЕНТАРИ)
Автор: eboa Категория: История   
Прочетен: 372 Коментари: 0 Гласове:
1



ИЗБОРЪТ НА НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР (СЕРИЯ ОТ ИСТОРИЧЕСКИ И СЪВРЕМЕННИ КОМЕНТАРИ)


Политическият елит на съвременна България се е заел със Сизифовската задача да избере достоен наследник на достойния и преподобен герой на съвременна България – Сотир Цацаров, т.е. нов главен прокурор.

Ето защо считаме за правилно, подходящо и актуално, да се спрем в няколко поста на героите, които предстои да извършат този исторически подвиг, както и на личностите, които през годините са били първенците на държавното обвинение, наречено „прокуратура“.


ЕЛИТЪТ на СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ

Като начало – елитът.

Той се състои от достойните политически (и вече исторически) личности на Бойко Борисов, достойните му слуги в ГЕРБ, К. Каракачанов от ВМРО, Валери Симеонов от Бургас, известен отскоро като „Патриот“, Волен Сидеров от Атака, която е първо партия и второ телевизия, ДПС на инженера по душа, призвание и съдба Ахмед Доган и една великолепна плеяда от невзрачни личности в РЪКОВОДСТВОТО на БСП. Пропуснах Марешки, който е аптекар, основал семейната си партия „Воля“. Всички тези хора се отличават с това, че никой не им задава трудни въпроси, дават ги по телевизията и журналистите им хвърлят ниски топки.


(1) БСП


БСП, разбира се, е наследница на БКП, която експериментира с комуниз(ъ)ма на българска почва, който след 45 години завърши катастрофално за населението, с огромен държавен дълг, облагодетелстването на партийния елит, и преразпределянето на националното богатство в полза на бившите членове на същия този елит и по-специално на Държавна сигурност. По-сведущите сигурно са чували за другаря Тодор Живков, макар че той вече е по-известен с това, че другарят Бойко Борисов е бил негов охранител, по народному „бодигард“, в последните години от живота. Държавна сигурност е българското Гестапо, за тези които са гледали „17 мига от пролетта“.

БСП се счита за зряла партия, защото е "древна" (самите комунисти си я наричат галено "Столетницата"), за нея гласуват повечето дъртаци, изгубили връзка с реалността, сред които се отличават пенсионерите, които нямали пари, защото имали ниски пенсии. Между другото, един неин лидер – Андрей Луканов, е убит в София неизвестно защо и от кого.

БСП е "героизирана" в изключително късата народна памет с това, че хората са живеели добре по времето на комунизма и са ходили всяка година на почивка на българското Черноморие.В това има известна истина, но за това - друг път.

До появата на генерал Борисов се считаше, че БСП е много добре организирана, дисциплинирана и почти военна структура. За бившите й лидери като Жан Виденов, въпросният Луканов и Сергей Станишев,ще разкажем друг път.
 

(Очаквайте продължение...)

image




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eboa
Категория: Поезия
Прочетен: 637105
Постинги: 741
Коментари: 459
Гласове: 4214
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930