Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2018 11:08 - Предварителни бележки и изводи от срещата Путин – Тръмп
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 5417 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 29.12.2018 14:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
           Дългоочакваната среща Путин-Тръмп се състоя в Хелзинки на 15.07.2018 г. В очакване беше целия свят – приятели и противници на САЩ и Русия – срещаха се ръководителите на двете държави, които притежаваха 90 % от всички средства за масово унищожаване на планетата и които можеха да унищожат всчко живо на Земята, в това чесло и самите себе си. С други думи, от тях зависеше бъдещето на човешкия вид.

          Презконференцията веднага след завършване на срещата не каза нищо съществено. Тя беше изпълнена с общи думи и заявления но, въпреки това, по примирителния тон и чрез сглобяване на отделни фрази и факти от протичещия планетарен процес, може да се направят достатъчно обосновани предварителни изводи относно истинската стойност на срещата, обективната съставляваща на разговорите и евентуалните последици за света.

          1. Главният и неоспорим положителни извод от срещата е, че тя се състоя. Това временно отмести очертаващото се пряко сблъскване между двете държави. Двамата ръководители не само се срещнаха, но и разговоряха, а не се караха по между си (при ракетно-ядрено стълкновение между САЩ и Русия в двете страни ще бъдат убити в първите минути по 100 милиона души и това е без отчитане на последиците от радиоционното замърсяване).

       2. Срещата потвърди, че между САЩ и Русия няма идеологически (мирогледни) противоречия, които биха направили всяко договаряне проблемно (и двете стрни са капиталистически държави).

          3. Срещата показа, че нито САЩ,а още повече-Русия, нямат по отделно възможности (ресурсни и не материални) самостоятелно да ръководят и управляват новия Глобален свят, макар че и двете страни са превърженички на Глобалния проект.

          САЩ трябва да се съсредоточи в себе си и отнова да набере достатъчно силш и възможности отговарящи на изискванията на Глобалния проект.

          На Русия също е нужно време за да погребе окончателно съветския проект и да премине към успешно строителство на „корпорация Русия”.

          3. Даденото устно и уклончиво съгласие на Тръмп САЩ да признаят Русия за съуправител на  бъдещия глобален свят от наднационални корпорации внася съществено нов момент в световната политика и може да има изключително значение за всички народи по света.

          Подобна договорка приета по принципа на „не възразяване” слага началото на края на либералния хаос и подчертава, че либерализма не е в състояние с либерални средства да овладее хаоса. Заедно и леберализма си отива и прочутото „международно право”, каквото никога не е имало.

          Но, с отричането на либералния проект като не ефикасен, се подкопава и любимия на Русия и руснаците многополярен проект, които по определение води към нов и по-дълбок  хаос базиран върху междудържавна и междуцивилизациона конкуренция (така наречения „край на историята”). Изглежда, че Путин се е съгласил с Тръмп, че Русия ще забрави за многополярния свят.

          По важното обаче е, че заедно с многополярния свят Русия трябва да погребе и всякакви опити за търсене на алтернативен път за развитие на света, различен от налагания днес капиталистически път на ново, експлоатататорско робство за мнознството от човечеството. Такъв нов „имидж”  нe прави Русия по-привлекателна за околните държави.

          4. Евентуалното превръщане на Русия от „враг на САЩ” в „конкурент на САЩ” (според израза на самия Тръмп), не променя главния проблем : сумарната държавна мощ на САЩ е над 10 пъти по-голяма от тази на Русия и такава сила не търпи никаква подялба на доминацията си. Трябва категорично да се каже, че държава с такава сила не прави никога разлика между „добро” и зло”.

          САЩ ще седнат на масата за преговори когато се убеди, че дори такава сила не е в състояние да гарантира пълна и окончателна победа.

          В същност, на това разчита и Русия, чиято главна такническа цел е непрекъснатото увеличаване на военната мощ и внимателната подготовка за ситуационен съюз с Китай като създаване за вбъдеще на планетарин триумверат за глобално управление.

          5. Русия беше и остава за САЩ и Запада не приемлива дивашка и варварска държава, която няма място в бъдещия Глобален свят (По стопам Геббельса – Владимир Малышев – „km.ru”, 22.07.2018 г.). Причината не е в нейните стравремски „ценности” или в нещо подобно, а в нейната огромност. Такава огромна суверенна държава не трябва да съществува в един свят от асоциация на наднационалните корпоративни компании (какво по-убедително доказателство от факта, че ЦРУ обяви открито война на ГРУ – виж декларацията на зам.председателя на генералния американски прокуров Род Розенщайн от 13.07.2018 г. – „Завтра.ru” от 20.07.2018 г. Председателят на комитета по вътрешна безопасност на долната камара на Конгреса на САЩ Майкъл Маккоул сравни В.Путин с «диктатора Сталин» и заяви категорично, че «Русия е враг на САЩ»).

          6. Фактът, че Тръмп е предприемач, а Путин – разузнавач предопределя поведението на двамата на срещата. Путин има по-силна позиция, защото може да използва в диалога необорими конспиративни аргументи.

          Американският автор Хал Търнър публикува шокиращи факти от действията на американскта конспиративна структура „Държава в държавата” наричана на български неправилно „Дълбоката държава”

        На срещата в Хелзинки Путин е предал на Тръмп 160 терабайта с руски разузнавателни данни, потвърждаващи ужасната дейност на много американски политически и административни дейци по специално разпалваща социален и културен хаос, безредици, демонстрации, изливащи помия в СМИ, създаващи фалшиви скандали и измислени новини.

          Някои от данните показват как се финасира, въоръжава и снабдява с транспортни средства и с радиосврзочна апаратура различните терористични групи в Сирия, Ирак, Европа и САЩ. Повечето прихванати съобщения са били кодирани, но в Русия са успяли да ги декодират и като жест на добра воля, оригиналните кодирани съобщения са предадени на Тръмп заедно с ключа за дешифровка.

Освен данните Путин предоставя на Тръмп вътрешната схема на глобалния елит и график на дейностите с които се занимава всеки елемент от схемата. Равнището на престъпния заговор е толкова огромен и мащабен, че поразява с усилията си за проникване навсякъде по планетата. (Источник: Сайт ПРАВОСУДИЯ.НЕТ. Виж „cont.ws”,21.07.2018 г.).

          Тайните консперативни операции не са най-ефикасния начин за запазването на мира, но понякога помагат. Опасно е заблуждението, че този, който разполага с информация недостъпна за други, е всесилен.

         7. Че светът се движи в талвига на реализирането на програмата на Глобалния проект може лесно да се докаже, ако си припомним основни стратегически цели на проекта.

          Глобализацията е обективен природно-исторически процес на развитието на човешкото общество и произтича от самата същност на обществено-икономическото развитие. Този процес се декретира от непосредствено свързания с теорията на оцеляване принцип за оцеляването на човечеството като вид.

          По един или друг начин глобализацията на човечеството ще продължи. Някои учени рисуват нейните перспективи така :

                 1.  Създаване на единна световна религия – след 50-70 години.

                 2. Възникване на глобална свръхкултура – до 15-20 години.

                 3. Възникване на частни компании с признаци на суверенни държави до 10-15 години.

                4. Глобално управление на ресурсите – до 25 години.

                5. Субконтинентална териториална глобализация – до 50 години.

                6. Планетарен етнос – не по-рано от 250 години.◄( Александър Игнатов – Стратегия глобализацинонного лидерства.  “Независимая газета”, 7.09.2000 г.).

           Предвижданията са спорни като всички предвиждания, но за да бъдат те потвърдени или опровергани трябва нов подход към перспективите и последиците от глобализацията и от тяхната връзка с реалната политика, с реалната съдба на милиарди хора.

          Може да се смята за общоприето становището, че развитието на човечеството е достигнало равнище, на което стават актуални не само планетарните, но и космическите проблеми. С други думи, задачата на днешния ден е да се мисли с хоризонт от 100 години. Причината е проста – глобализацията поставя въпроса за съдбата на човечеството, за неговото оцеляване. Това не са високопарни думи. Има прекалено много факти, които за съжаление, не могат да бъдат интерпретирани по никакъв друг начин.

          Ако наредим един да друг ставащите неща по света, като : планетарния хаос, превръщането на ЕС в съюз от махали, налагането на джендърния подход в обществото, явните усилия за обединяве на световните религии (джендърната “революция” в протестантската църква),, геноцидния подход за съкращаване на планетарнто население (пенсионите реформи), социалното разгромяване на здравеопазването (налагане на принципа „който иска да живее дълго ще плаща”), изкуствените  пандемии сред хора и животни (случая с чумата по животните в България), ликвидиране на масовото образование, чрез отъпяване на населението (телевизията – престъпна организация), новото прекрояване на държавните граници (западните Балкани) и дори вакханилията в България по строението на магистрали (виж материала на Иля Плеханов – „warandpeace.ru” – 22.06.2018 г.), ще установим как полека и методично Глобалния проект настъпва по планетата и в момента няма кой да го спре.

          Какво да се прави ?

          Казал го е известния руски държавен деец Димитрий Олегович Рогозин : „Оптимистите учат английски език, песимистите учат китайски език, реалистите изучават устройството на автомат „Калашников” !

          И нека казаното да бъде сторено !




Гласувай:
11



1. putinofil - Путинофилите изпадат в оргазъм от ...
23.07.2018 16:12
Путинофилите изпадат в оргазъм от срещата на оранжевата маймуна и джуджето, ама истината е, че Тръмп така го нахлузва на руснаците, че те не се и усещат.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Чудесна среща, чудесни резултати.
23.07.2018 19:55
Макар и професор, стилът Ви не е на висатата на най-първите блогъри, Пандо, Андрей и КГБ55, които си служат с прекрасен блългарски език.
Поздравявам Ви с руската социална песен
https://www.youtube/watch?v=fj05uxpn8Eg
Гласувам за блога Ви, за постинга Ви и за тези, коиито мислят като Вас - аз сАмият, ниновА, радеВ велизаР енчеВ.
Руснаците пак ни удариха в земята - техните песни правят смисъл, те са социално насочени, докато нашите хса пълни глупости, ето един пример:
https://www.youtube/watch?v=3fUqABFWuxQ

Аз съм много музикален и втората песен е превод на музикален език на статията Ви.
цитирай
3. krumbelosvet - Мисля си
23.08.2018 06:51
Че един вселенски разум, по-висш от човешкия (и създател на човека, изглежда), има средствата да се намесва в земните дела, без намесата да стане явна.
Основание за това дава както развитието на научно-техническата революция (и информационната в т.ч.), така и една нова математическа формула, отразяваща и разпределението на доходите, и разпределението на ефективността на иновациите. Там ефектът на най-висшите иновации (в т.ч. и тези основани на нови открития) клони към безкрайност, но с "комплексни" стойности. Чието най вероятно тълкуване е стойности по-високи от стойността на всичко създадено до момента...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1948324
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031